HELSENORGE

Brighter Age - Nå er vi i gang!

Ved seksjon 2 ved NKS Olaviken har vi nå fått installert to rom med døgnrytmelys fra et dansk selskap, Chromawiso

Ansatte sitter og hører om Brighter Age

Ved seksjon 2 ved NKS Olaviken har vi nå fått installert to rom med døgnrytmelys fra et dansk selskap, Chromawiso. Dette gir oss mulighet til å ta i bruk lysbehandling til våre pasienter, som del av det helhetlige behandlingstilbudet. Ved hjelp av døgnrytmelys kan vi styre mengden og type av lys i pasientrom, og på denne måten blant annet støtte reguleringen av døgnrytmen som kan være svekket hos eldre og personer med hjerneorganiske sykdommer. I innovasjonsprosjektet «Brighter Age» vil vi få erfaring med hvordan døgnrytmelys påvirker våre pasienter, hvilke pasienter som har nytte av behandlingen og om behandlingen er gjennomførbart i praksis.

Blokkering av blått lys med oransjebriller har tidligere vist seg å være en effektiv behandling for symptomer på bipolar lidelse. Derfor var oransje temafarget for kick-off møtet med seksjon 2 og behandlere ved avdeling døgn 😊

Les mer her Brighter Age: Alderspsykiatri i nytt lys - NKS Olaviken alderspsykiatriske sykehus​​Fant du det du lette etter?