1-2-3 pure

1-2-3 Puré – Naturtro purékost

1-2-3 puré er ett konsept utviklet av Vital ernæring. På NKS Olaviken er idéhaveren kjøkkensjef Ronny Nilsen, og pilotprosjektet med utprøving av 1-2-3 purékost er et samarbeid mellom kjøkkenet og Huntington avdelingen. 

Hjemmelaget og delikat purékost 

Vi på kjøkkenet på NKS Olaviken ønsker å tilby våre pasienter det aller beste i forhold til måltider, også når det gjelder pasienter med Huntington sykdom som som pga svelgevansker kan ha behov for moset mat. 1-2-3 puré er ett alternativ som ser mer appetittlig ut for dem som i dag spiser moset mat.  

Fremmer verdigheten ved måltidet og gir økt appetitt 

Vi har en stor tro på at naturtro mat, kan fremme verdigheten ved måltidet og øke appetitten. Med 1-2-3 purékonseptet blir moset mat laget i silikonformer, og vi kan servere kylling som ser ut som kylling og pølser som ser ut som pølser i puréform. Når maten ser delikat og fristende ut vil det med stor sannsynlighet også påvirke appetitten og øke matinntak, noe som ellers kan være utfordrende med pasienter med Huntington sykdom. En australsk pilotstudie støtter også antagelsen om en sammenheng mellom naturtro mat og matinntak (Farrer et al., 2015). 

Evaluering 

I slutten av prosjektperioden evalueres det om prosjektet har bidratt til økt appetitt og bedre ernæringsstatus hos pasienter med Huntington sykdom. 

Fant du det du lette etter?