Helsenorge

Kjøkken

På NKS Olaviken har vi et veletablert kjøkken som lager det meste av maten som serveres på sykehuset. Staben består av kvalifiserte medarbeidere som hver dag sørger for god og ernæringsriktig mat.

Det legges stor vekt på et sunt og variert kosthold, med gode tilbud til våre brukere. Maten er hjemmelaget og næringsrik, og det står fisk på menyen 3 dager i uken. Kjøkkenet produserer også det meste av brød og kaker selv.

Fra vårt kjøkken serverer vi årlig omkring 71 580 måltider til våre brukere og ansatte. Måltidene tilstrebes av å skape glede og nytelse for pasienter og ansatte, men de spiller samtidig en avgjørende rolle for pasientene sin behandling og restitusjon.

Våre kjerneoppgave er derfor å sikre at den maten vi serverer er både rik på næring, er av kulinarisk høy kvalitet og tilpasset våre brukeres matkultur og smak.

Kjøkkenet har det siste årene gjennomgått en stor endringsprosess. En gjennomgående omlegging fra konvensjonell drift til økologisk drift har brakt mathåndverket tilbake til vårt kjøkken.

I prosessen med omleggingen av vårt kjøkken til økologi, har vi utviklet våre menyer med ett stort fokus på matens kulinariske kvalitet. Det har vi gjort fordi vi tror på at det gir de beste betingelser for våre brukeres helse og velferd.

Vi serverer daglig fire hovedmåltider og har i tillegg ett utvalg av mellommåltider. Til frokost serverer nybakte brød, hvor pasientene kan velge mellom et rikt utvalg av forskjellig pålegg. Lunsjen varierer mellom gode hjemmelagde supper, snitter, kalde smørbrød og varme retter. Middagen er tuftet på norsk tradisjonsmat, men har også mat med mere internasjonal preg. Kveldsmåltidet blir servert med ferske brød, hvor pasientene kan velge mellom et rikt utvalg av forskjellig pålegg.

Som første sykehus i Norge fikk vi høsten 2020 Debios valørmerke i sølv, som betyr at mellom 50 – 89 % av våre råvarer i vår produksjon og innkjøp er økologiske.

Fant du det du lette etter?