Post 2 og 3

Post 2 har plass til 6 pasienter og post 3 har plass til 9 pasienter. Postene er spesialisert på utredning og behandling av demenslidelser, alvorlige psykiske lidelser og utfordrende atferd.


I postene jobber de ulike faggruppene tett sammen i vurderingen av pasientenes behandlingsbehov. Vi har fokus på pasientens mestring og funksjonsnivå, aldersforandringer og psykiske symptomer. Vi vurderer også pasientenes somatiske tilstand.  

I utredning får pasienten somatisk gjennomgang og kognitiv testing ved psykolog ved behov. Det gjøres kartlegging av symptomutvikling over tid, ergoterapeutisk kartlegging og utprøving av miljøtiltak.

I behandlingen setter vi fokus på målrettet bruk av psykologisk behandling, miljøbehandling og medikamentelle tiltak. Vi har særlig fokus på bruk av musikkterapi, god kommunikasjon blant annet med kognitive metoder og Marte Meo-videoveiledning, fysisk aktivitet, ernæring og måltid. 

Vi samarbeider tett med pårørende og de kommunale tjenestene. Vi tilbyr også oppfølging med råd, veiledning og undervisning til personale i kommunen i etterkant av utskriving. 


Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Inngang A for besøkende til Post 1 og 3. Inngang B for besøkende til post 2 og Huntington.
Besøkstider
mandag - søndag 16:00 - 18:30
Telefon
56 15 10 00
Postadresse
Askvegen 150, 5306 Erdal
NKS Olaviken sykehus
Besøksadresse
Askvegen 150(Kart)
5306 Erdal
Telefon
56 15 10 00
mandag - fredag 08:00-15:00
E-post

Buss

​Sjekk Skyss.no og rute 485

Parkering

​Parkeringsplassen er bak sykehuset og gangavstand til inngang A

Praktisk informasjon

Informasjon ved innleggelse på sykehuset

Vi ønsker deg velkommen til NKS Olaviken alderspsykiatriske sykehus og vil at du ved innleggelsen til utredningsoppholdet noterer deg følgende:
Ta med rikelig med tøy. Sykehuset vasker ikke pasienttøy.
Husk å ta med toalettsaker: tannkrem / tannbørste, såpe, sjampo osv.
Vi ønsker at du ikke har med deg større pengebeløp eller bankkort, men det er fint om du har med ca kr 500 til privat forbruk.
Det er viktig at du tar med briller, høreapparat, rullator eller andre personlige hjelpemidler. Vi anbefaler at det ikke medbringes barberhøvler, men at du heller tar med barbermaskin.
Hvis du røyker - ta med tobakk.
Dersom du har mottatt skjema om «min livshistorie» er det fint om du tar dette med.
Du ønskes velkommen til oss og vi håper du vil ha nytte av oppholdet!

Visitt-tider

​Visittiden er som hovedregel mellom kl 16:00 og 18:30. Vi ber om at pårørende alltid ringer på forhånd og avtaler nærmere besøkstidspunkt og lengde. Det vil av ulike årsaker kunne skje endringer som gjør at vi fra tid til annen ikke kan ta imot besøkende

WIFI - trådløst nett

​På sykehuset finnes det WIFI tilbud til pasienter og pårørende

Fant du det du lette etter?